Mantelikeksit

Kirjoittaja:

Mantelikeksit

1,5 dl kikherneiden säilyketölkin lientä (noin yhden tölkin liemi)
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
3 dl mantelijauhoa

Vatkaa liemi kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sulanut ja vaahto on kovaa. Kääntele sen jälkeen joukkoon mantelijauho varoen rikkomasta aiemmin syntyneen vaahdon kuplia. Pursota (tai annostele lusikalla) taikina pieniksi kekseiksi leivinpaperin päälle ja paista noin tunnin verran 100 asteessa.

Jos olet oikein taitava ja viitseliäs henkilö, voit myös laittaa keksin pohjaan esimerkiksi paksua vadelmahilloa ja asettaa siihen toisen keksin alapuoli hilloa vasten. Näin olet valmistanut macaron-keksejä. Aromaan koekeittiössä tätä ei ehditty tehdä, mutta täytereseptejä saatetaan tarjoilla myöhemmin.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Keittoa kaikille »

Tämä keitto kasataan suoraan lautasille, joten jokainen syöjä voi valita omat suosikkitäytteensä. Makoisa liemi paranee pitkällä keittämisellä tai seuraavan päivän tähteiden syöntiin.

Härkäpapu-kesäkurpitsapihvit »

Aina välillä ihminen tarvitsee hyvän pihvin ja tässä on sellainen. Ihmisen pihvin tarpeen ei tarvitse kiusata eläimiä ollenkaan tai rasittaa ympäristöä kohtuuttomasti, siksi pasifistisimmat pihvit valmistetaan palkokasveista.

Kaksi syksyistä risottoa kaurasta »

Syksyllä metsät ovat täynnä sieniä ja kesäkurpitsaakin on paljon saatavilla. Molempia kannattaa syödä, jos on mahdollisuus