Mantelikeksit

Kirjoittaja:

Mantelikeksit

1,5 dl kikherneiden säilyketölkin lientä (noin yhden tölkin liemi)
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
3 dl mantelijauhoa

Vatkaa liemi kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sulanut ja vaahto on kovaa. Kääntele sen jälkeen joukkoon mantelijauho varoen rikkomasta aiemmin syntyneen vaahdon kuplia. Pursota (tai annostele lusikalla) taikina pieniksi kekseiksi leivinpaperin päälle ja paista noin tunnin verran 100 asteessa.

Jos olet oikein taitava ja viitseliäs henkilö, voit myös laittaa keksin pohjaan esimerkiksi paksua vadelmahilloa ja asettaa siihen toisen keksin alapuoli hilloa vasten. Näin olet valmistanut macaron-keksejä. Aromaan koekeittiössä tätä ei ehditty tehdä, mutta täytereseptejä saatetaan tarjoilla myöhemmin.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Jasmiinikuohu eli kupliva jäätee »

Jasmiinikuohu sopii niihin tilanteisiin kun haluaa tarjoilla itselleen tai muille jotain erityisen raikasta ja juhlavaa.

Tofu-pinaattipiirakka »

Tofu-punaattipiirakka sopii kesäpiknikille tarjoiltavaksi sellaisenaan tai vaikka kesäisen salaatin kanssa.

Sienipasta »

Jos kaapista vielä löytyy menneiden kausien kuivia sieniä, on nyt erinomainen aika valmistaa niistä pastaa itselle ja kolmelle kaverille