Sienipasta

Kirjoittaja:

Oikeastaan sienipastaa kannattaisi syödä syksyllä sieniaikaan, mutta se sopii hyvin myös kevätruuaksi, erityisesti jos kaapista löytyy vielä kuivattuja sieniä edelliseltä tai joltain menneeltä syksyltä. Myös kotiviljellyt sienet voivat olla erinomaisia myös tähän aikaan vuodesta, eikä niiden kuivaaminen ole tarpeen. Jos sienet eivät ole kuivia reseptin alussa ne kannattaa käsitellä ensin kuumalla pannulla kiehuttamalla niistä ylimääräinen neste pois ja sen jälkeen edetä reseptissä normaalisti. Tällöin lopputulos on hiukan kosteampi, mutta ero ei ole kovin suuri.

Sienipasta
4 kourallista kuivattuja sieniä
1 iso sipuli
2 dl kaurakermaa
1 keskikokoinen tai kaksi pientä kesäkurpitsaa
1 tl mustapippuria
2 lorausta öljyä
vähän suolaa
500 grammaa pastaa

Pilko sipuli ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia öljyssä ja lisää joukkoon murskatut sienet ja kesäkurpitsan palaset ja anna paistua kunnes kesäkurpitsa on muuttunut vähän muhjuiseksi. Laita pasta kiehumaan. Lisää joukkoon kaurakerma, mustapippuri ja suola ja anna hautua kannen alla lempeällä lämmöllä. Kun pasta on kypsää on kastike valmis. Yhdistä kastike keitettyyn pastaan ja tarjoile.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Härkäpapu-kesäkurpitsapihvit »

Aina välillä ihminen tarvitsee hyvän pihvin ja tässä on sellainen. Ihmisen pihvin tarpeen ei tarvitse kiusata eläimiä ollenkaan tai rasittaa ympäristöä kohtuuttomasti, siksi pasifistisimmat pihvit valmistetaan palkokasveista.

Kaksi syksyistä risottoa kaurasta »

Syksyllä metsät ovat täynnä sieniä ja kesäkurpitsaakin on paljon saatavilla. Molempia kannattaa syödä, jos on mahdollisuus

Jasmiinikuohu eli kupliva jäätee »

Jasmiinikuohu sopii niihin tilanteisiin kun haluaa tarjoilla itselleen tai muille jotain erityisen raikasta ja juhlavaa.