Tofu-pinaattipiirakka

Kirjoittaja:

Tofu-pinaattipiirakka

Täyte

300 gr pieneksi silputtua pinaattia (pakastepinaatti tai tuore silputti pinaatti sopivat hyvin, maustettu säilykepinaatti sen sijaan peittää muut maut alleen)

500 gr maustamatonta kiinteätä tofua

1 tl merilevärouhetta (voi jättää poiskin, mutta silloin mausteiden määrää kannattaa vähän lisätä, sillä merilevä toimii aromivahventeena)

1 rkl yrttisuolaa

loraus soijakastiketta

2 rkl haluamiasi kuivia yrttejä (tai reilusti enemmän tuoreita silputtuja yrttejä), esimerkiksi basilikaa, persiljaa, rosmariinia, timjamia

2 rkl öljyä

Pohja

2,5 dl vehnäjauhoa

0,5 kaurahiutaleita

(1 rkl leseitä)

¾ dl öljyä

¾ dl vettä

Sekoita pohjan kuivat ainekset toisiinsa ja lisää sen jälkeen öljy ja vesi joukkoon. Painele taikina paistamista kestävän vuoan pohjalle ja reunoille.

Murenna tofu puhtailla käsillä kulhoon. Kulho voi mainiosti olla sama, kuin missä teit äsken pohjan, sillä silloin tarvitsee tiskata vähän vähemmän. Kaikkien murujen ei tarvitse olla pieniä, ei haittaa mitään, jos osa muruista on reilusti isompiakin, niistä tulee mukava rakenne piirakan täytteeseen. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Kaada sen jälkeen täyte pohjan päälle ja laita 175 asteiseen uuniin. Paista noin 45 minuuttia. Piirakka on kypsä kun se on saanut hiukan väriä. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä, mutta se säilyy jääkaapissa ainakin neljä päivää.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Jasmiinikuohu eli kupliva jäätee »

Jasmiinikuohu sopii niihin tilanteisiin kun haluaa tarjoilla itselleen tai muille jotain erityisen raikasta ja juhlavaa.

Sienipasta »

Jos kaapista vielä löytyy menneiden kausien kuivia sieniä, on nyt erinomainen aika valmistaa niistä pastaa itselle ja kolmelle kaverille

Mantelikeksit »

Nämä mantelikeksiti taipuvat moneksi, sillä taitava täyttää ne macaroneiksi. Jälleen olemme valmistaneet erityisherkkua aiemmin viemäriin kaadetusta säilyketölkin liemestä.