Tofu-pinaattipiirakka

Kirjoittaja:

Tofu-pinaattipiirakka

Täyte

300 gr pieneksi silputtua pinaattia (pakastepinaatti tai tuore silputti pinaatti sopivat hyvin, maustettu säilykepinaatti sen sijaan peittää muut maut alleen)

500 gr maustamatonta kiinteätä tofua

1 tl merilevärouhetta (voi jättää poiskin, mutta silloin mausteiden määrää kannattaa vähän lisätä, sillä merilevä toimii aromivahventeena)

1 rkl yrttisuolaa

loraus soijakastiketta

2 rkl haluamiasi kuivia yrttejä (tai reilusti enemmän tuoreita silputtuja yrttejä), esimerkiksi basilikaa, persiljaa, rosmariinia, timjamia

2 rkl öljyä

Pohja

2,5 dl vehnäjauhoa

0,5 kaurahiutaleita

(1 rkl leseitä)

¾ dl öljyä

¾ dl vettä

Sekoita pohjan kuivat ainekset toisiinsa ja lisää sen jälkeen öljy ja vesi joukkoon. Painele taikina paistamista kestävän vuoan pohjalle ja reunoille.

Murenna tofu puhtailla käsillä kulhoon. Kulho voi mainiosti olla sama, kuin missä teit äsken pohjan, sillä silloin tarvitsee tiskata vähän vähemmän. Kaikkien murujen ei tarvitse olla pieniä, ei haittaa mitään, jos osa muruista on reilusti isompiakin, niistä tulee mukava rakenne piirakan täytteeseen. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Kaada sen jälkeen täyte pohjan päälle ja laita 175 asteiseen uuniin. Paista noin 45 minuuttia. Piirakka on kypsä kun se on saanut hiukan väriä. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä, mutta se säilyy jääkaapissa ainakin neljä päivää.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?

Keittoa kaikille »

Tämä keitto kasataan suoraan lautasille, joten jokainen syöjä voi valita omat suosikkitäytteensä. Makoisa liemi paranee pitkällä keittämisellä tai seuraavan päivän tähteiden syöntiin.

Härkäpapu-kesäkurpitsapihvit »

Aina välillä ihminen tarvitsee hyvän pihvin ja tässä on sellainen. Ihmisen pihvin tarpeen ei tarvitse kiusata eläimiä ollenkaan tai rasittaa ympäristöä kohtuuttomasti, siksi pasifistisimmat pihvit valmistetaan palkokasveista.