- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Rauhanliitolle uusi tiedottaja
Tuuli Vuori on aloittanut Rauhanliiton tiedottajana elokuussa. Vuorella on selkeä näkemys omasta roolistaan Rauhanliitossa ja rauhanliikkeessä, ja siitä mihin seuraavaksi pitäisi keskittyä. Vuori nostaa keskeisiksi asioiksi sosiaalisen median, erityisesti visuaalisten sisältöjen tuottamisen, sekä Rauhanliiton kehittämisen asiantuntijana ja kattojärjestönä.
Tiedottajan työ, Rauhanliitto ja Rauhanasema ovat kaikki Vuorelle entuudestaan tuttuja. Vuori toimi tiedottajan sijaisena viime keväänä, joten hän on nyt päässyt jatkamaan samoja töitä. ”Vakituisessa työsuhteessa on mahdollista paneutua työhön paremmin, kun väliaikaisuuden tunne on poissa”, Vuori toteaa. Tuuli Vuori päätyi keväällä sijaisen tehtävään toimiessaan Rauhanliiton hallituksessa. ”Tehtävään kaivattiin ihmistä, jolle Rauhanasema oli tuttu”, Vuori kertoo. Rauhanasema on tosiaan ollut hänelle tuttu jo pidemmän aikaa. Vuori päätyi mukaan rauhanliikkeeseen Aseistakieltäytyjäliiton (AKL) kautta, missä hän toimi ensin kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä ja myöhemmin liiton puheenjohtajana useamman vuoden.
AKL vie edelleen ison osan Tuuli Vuoren vapaa-ajasta. Järjestöihmiseksi itseään kuvaava Vuori arvelee, että jos rauhanliike ei olisi vienyt mennessään, toimisi hän luultavasti ympäristöjärjestöissä. Luonto on häntä lähellä ja siitä hän nauttii niin koiran kanssa ulkoilemalla kuin lintuja katselemalla.
”Kauheasti hommaa”, Vuori aloittaa listatessaan työtehtäviään. Tämän hetkinen maailmanpoliittinen tilanne pitää kiireisenä, akuuttien konfliktien myötä tiedotustehtäviä on paljon. Käynnissä on myös useampi projekti, muun muassa Rauhanliiton nettisivujen uudistaminen sekä sosiaalisen median viestinnän kehittäminen.
Sosiaalisen median Vuori näkee haasteena, samaten visuaalisten sisältöjen tuottamisen. Hänen tavoitteenaan on tuoda Rauhanliiton työtä esille visuaalisesti. Viestin pitäisi olla selkeä ja ymmärrettävä, mutta myös kiinnostava. Ydinsanomien tiivistäminen ja esille tuominen liittyy Rauhanliiton asiantuntijarooliin. ”Rauhanliitolla on rauhanjärjestöjen kattojärjestönä tietty uskottavuus, sitä kuunnellaan”, Vuori huomauttaa. Tätä asiantuntijuutta hän haluaa olla kehittämässä ja vahvistamassa. Hän nostaa esiin asevelvollisuuskysymykset omana asiantuntemusalanaan. Sukupuolentutkimusta Helsingin yliopistossa opiskeleva Vuori naureskelee: ”Mulla on tapana vaahdota erityisesti feministisestä antimilitarismista”.
Asiantuntijuuden lisäksi Tuuli Vuori haluaisi kehittää Rauhanliittoa kattojärjestönä. Kattojärjestön viestintä jäsenjärjestöille on tärkeää ja siihen tulisi panostaa sekä kiinnittää enemmän huomiota. Tämä tukisi myös paikallisuutta, mitä hän pitää yhtenä kattojärjestön perustehtävistä.
Kuva: Jyrki Lappalainen