- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Kauracookiet
Kun on vuoden synkin aika, on joskus välttämätöntä valmistaa jotain erityisen ihanaa. Nämä cookiet valmistetaan pääasiassa kohtuullisen asiallisista aineksista sekä ihmisen terveydelle, että planeetalle, mutta uuninlämmitys kuluttaa aina paljon sähköä. Siksi annos on synkkään aikaan sopivan suuri, siitä riittää kaverillekin ja yhdellä uuninlämmityksellä kannattaa aina paistaa muutakin. Nämä cookiet ovat sellaisia amerikkalaistyyppisiä oatmealcookieita, makeita, vähän mausteisia ja oikein ihania, varsinkin uunilämpiminä.
Kauracookiet
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2,5 dl ruskeaa sokeria
1 dl sokeria
4 rkl vaahterasiirappia
1 dl omenasosetta
1 dl öljyä
1 tl vaniljajauhetta (jos et löydä sellaista, niin vaniljasokerikin käy, tai vaniljaesanssia tilkkanen)
7 dl kaurahiutaleita
2,5 dl turvotettuja rusinoita
Laita 2,5 desilitraa rusinoita likoamaan veteen vähintään vartti ennen leipomaan ryhtymistä. Sekoita jauhot, sooda, suola, vanilja ja kaneli toisiinsa. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, siirappi, omenahillo ja öljy toisiinsa. Sekoita lopulta kaikki ainekset toisiinsa, myös lionneet rusinat. Anna taikinan odotella hetki, lue vaikka hyvää kirjaa vähintään kymmenen minuuttia (ei haittaa, jos tuo aika venyy esimerkiksi tunniksi, paitsi jos keksinhimo yltyy tai nälkäiset vieraat kolkuttavat ovella). Asettele reiluja kasoja taikinaa leivinpaperin päälle pellille, paina kasoja vähän litteiksi, mutta älä liikaa, ne valuvat kyllä uunissa sopiviksi. Paista noin 12-14 minuuttia 175 asteisessa uunissa.