Kauracookiet

Kirjoittaja:

Kun on vuoden synkin aika, on joskus välttämätöntä valmistaa jotain erityisen ihanaa. Nämä cookiet valmistetaan pääasiassa kohtuullisen asiallisista aineksista sekä ihmisen terveydelle, että planeetalle, mutta uuninlämmitys kuluttaa aina paljon sähköä. Siksi annos on synkkään aikaan sopivan suuri, siitä riittää kaverillekin ja yhdellä uuninlämmityksellä kannattaa aina paistaa muutakin. Nämä cookiet ovat sellaisia amerikkalaistyyppisiä oatmealcookieita, makeita, vähän mausteisia ja oikein ihania, varsinkin uunilämpiminä.

Kauracookiet

4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2,5 dl ruskeaa sokeria
1 dl sokeria
4 rkl vaahterasiirappia
1 dl omenasosetta
1 dl öljyä
1 tl vaniljajauhetta (jos et löydä sellaista, niin vaniljasokerikin käy, tai vaniljaesanssia tilkkanen)
7 dl kaurahiutaleita
2,5 dl turvotettuja rusinoita

Laita 2,5 desilitraa rusinoita likoamaan veteen vähintään vartti ennen leipomaan ryhtymistä. Sekoita jauhot, sooda, suola, vanilja ja kaneli toisiinsa. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, siirappi, omenahillo ja öljy toisiinsa. Sekoita lopulta kaikki ainekset toisiinsa, myös lionneet rusinat. Anna taikinan odotella hetki, lue vaikka hyvää kirjaa vähintään kymmenen minuuttia (ei haittaa, jos tuo aika venyy esimerkiksi tunniksi, paitsi jos keksinhimo yltyy tai nälkäiset vieraat kolkuttavat ovella). Asettele reiluja kasoja taikinaa leivinpaperin päälle pellille, paina kasoja vähän litteiksi, mutta älä liikaa, ne valuvat kyllä uunissa sopiviksi. Paista noin 12-14 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
 

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Keittoa kaikille »

Tämä keitto kasataan suoraan lautasille, joten jokainen syöjä voi valita omat suosikkitäytteensä. Makoisa liemi paranee pitkällä keittämisellä tai seuraavan päivän tähteiden syöntiin.

Härkäpapu-kesäkurpitsapihvit »

Aina välillä ihminen tarvitsee hyvän pihvin ja tässä on sellainen. Ihmisen pihvin tarpeen ei tarvitse kiusata eläimiä ollenkaan tai rasittaa ympäristöä kohtuuttomasti, siksi pasifistisimmat pihvit valmistetaan palkokasveista.

Kaksi syksyistä risottoa kaurasta »

Syksyllä metsät ovat täynnä sieniä ja kesäkurpitsaakin on paljon saatavilla. Molempia kannattaa syödä, jos on mahdollisuus