Kauracookiet

Kirjoittaja:

Kun on vuoden synkin aika, on joskus välttämätöntä valmistaa jotain erityisen ihanaa. Nämä cookiet valmistetaan pääasiassa kohtuullisen asiallisista aineksista sekä ihmisen terveydelle, että planeetalle, mutta uuninlämmitys kuluttaa aina paljon sähköä. Siksi annos on synkkään aikaan sopivan suuri, siitä riittää kaverillekin ja yhdellä uuninlämmityksellä kannattaa aina paistaa muutakin. Nämä cookiet ovat sellaisia amerikkalaistyyppisiä oatmealcookieita, makeita, vähän mausteisia ja oikein ihania, varsinkin uunilämpiminä.

Kauracookiet

4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2,5 dl ruskeaa sokeria
1 dl sokeria
4 rkl vaahterasiirappia
1 dl omenasosetta
1 dl öljyä
1 tl vaniljajauhetta (jos et löydä sellaista, niin vaniljasokerikin käy, tai vaniljaesanssia tilkkanen)
7 dl kaurahiutaleita
2,5 dl turvotettuja rusinoita

Laita 2,5 desilitraa rusinoita likoamaan veteen vähintään vartti ennen leipomaan ryhtymistä. Sekoita jauhot, sooda, suola, vanilja ja kaneli toisiinsa. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, siirappi, omenahillo ja öljy toisiinsa. Sekoita lopulta kaikki ainekset toisiinsa, myös lionneet rusinat. Anna taikinan odotella hetki, lue vaikka hyvää kirjaa vähintään kymmenen minuuttia (ei haittaa, jos tuo aika venyy esimerkiksi tunniksi, paitsi jos keksinhimo yltyy tai nälkäiset vieraat kolkuttavat ovella). Asettele reiluja kasoja taikinaa leivinpaperin päälle pellille, paina kasoja vähän litteiksi, mutta älä liikaa, ne valuvat kyllä uunissa sopiviksi. Paista noin 12-14 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
 

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Sienipasta »

Jos kaapista vielä löytyy menneiden kausien kuivia sieniä, on nyt erinomainen aika valmistaa niistä pastaa itselle ja kolmelle kaverille

Mantelikeksit »

Nämä mantelikeksiti taipuvat moneksi, sillä taitava täyttää ne macaroneiksi. Jälleen olemme valmistaneet erityisherkkua aiemmin viemäriin kaadetusta säilyketölkin liemestä.

Toshiba-omenat »

Syksyisin ihmisen kannattaa syödä omenia ja tarjoilla niitä myös läheisilleen. Tähän reseptiin kelpaavat vähän huonommatkin omenat.