Toimintavinkki: Ilmoittaudu Israelin boikotoijaksi

Kirjoittaja:

Keväällä Israelin parlamentti hyväksyi lain, jonka perusteella Israelin tai sen siirtokuntien vastaiseen boikottiin osallistuneiden maahan pääsy voidaan estää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkien esimerkiksi boikottivetoomuksen allekirjoittaneiden tai sosiaalisessa mediassa boikottia puolustaneiden maahan pääsy voidaan evätä.

Lakia on perustellusti arvosteltu sanan- ja mielipiteenvapautta rajoittavaksi. Sitä on myös verrattu Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin yrityksiin estää muslimimaiden kansalaisten maahan pääsy Yhdysvaltoihin.

Israelin toive on, että laajalle levinnyttä boikottiliikettä voitaisiin lain avulla heikentää. Samalla laki myös kertoo, että boikotti on tuottanut tuloksia – miksi muuten moista lakia olisi säädetty.

Oivallinen tapa vastustaa tällaista syrjivää politiikkaa on ilmoittautua Israelin tai sen perustamien siirtokuntien tuotteiden boikotoijaksi esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Halutessasi voit myös helpottaa Israelin viranomaisten työtä ja ilmoittaa Israelin lähetystölle tukevasi boikottia.

Ilmoittautua voit Facebookissa, Twitterissä tai sähköpostitse osoitteeseen info@helsinki.mfa.gov.il.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Sotaa syyrilaisilla »

Maaliskuussa 2018 tuli kuluneeksi seitsemän vuotta niiden tapahtumien alkamisesta, jotka pian johtivat täysimittaiseen sotaan Syyriassa. Sota on saanut aikaan vuosikymmenen pahimman humanitaariseen katastrofin.

Vanha ja uusi vastakkain. Raportti ydinsulkusopimuksen toisesta valmistelukokouksesta. »

Rauhanliiton puheenjohtaja osallistui ydinsulkusopimuksen kokoukseen ja yllättyi, että ydinasekieltosopimuksesta ei juurikaan puhuttu.

Entiset taistelijat rauhan asialla Israelissa ja Palestiinassa »

Combatans for Peacen kaikessa toiminnassa on mukana aina puolet israelilaisia ja puolet palestiinalaisia. Rauhanaktivistit Ahmed Helou ja Moran Zamir kertovat miksi.