Keittoa kaikille

Kirjoittaja:

Liemi

1 ltr vettä

Situunaruohoa (tuoretta tai kuivattua)

limenlehtiä (jos ei ole, niin pieni määrä limemehua sopii myös, tai ihan hyvää tästä tulee ilmankin)

0,5 dl soijakastiketta

valkosipulinkynsi

yrttejä (esimerkiksi oregano, basilika, meirami, persilja), tuoreena pieni oksa jokaista, kuivattuna noin teelusikalinen)

pieni sipuli

Höysteet

300 gr edamame-papuja (löytyvät yleensä aasialaisia elintarvikkeita myyvien kauppojen pakastealtaasta, mutta tarvittaessa voi korvata vaikka herneillä.

Pari kourallista kuivattuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita

300 grammaa nuudeleita

200 grammaa ituja

500 gr kaalia (paras on kurttukaali tai lehtikaali, mutta lopulta mikä tahansa kaali kelpaa) öljyä paistamiseen

400 gr tofua

kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja puolita ne. Laita kaikki liemen ainekset isoon kattilaan kiehumaan ensin. Liemi toimii hyvin, vaikka ehtisit juuri keittää sitä hetkisen, mutta paranee pitkällä keittämisellä. Anna siis liemen kiehua hiljalleen koko muun ruuanvalmistuksen ajan, miksei kauemminkin, jos et ole kovin nälkäinen vielä.

Pilko kaali ja kypsennä sitä pannulla öljytilkassa kunnes se on pehmeätä. Lorauta päälle pieni tilkka soijakastiketta. Kurttukaali tai lehtikaali kypsyvät varsin nopeasti, keräkaalia joudut paistamaan pidempään. Jos käytät keräkaalia pilko se hyvin ohuiksi suikaleiksi, enintään puoli senttiä leveiksi, muut voi jättää vähän isommiksi.

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko tofu ja paista sitä kuumalla pannulla öljytilkassa. Lisää päälle loraus soijakastiketta ja paista tofua, kunnes siihen tulee rapea paistopinta.

Laita kaikki höysteet tarjolle kulhoihin ja kutsu kaverit pöytään. Tuo sen jälkeen vielä liemi tarjolle. Keitto kasataan niin, että jokainen lusikoi lautaselle sopivat höysteet ja kauhoo kattilasta sopivasti lientä päälle.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?

Härkäpapu-kesäkurpitsapihvit »

Aina välillä ihminen tarvitsee hyvän pihvin ja tässä on sellainen. Ihmisen pihvin tarpeen ei tarvitse kiusata eläimiä ollenkaan tai rasittaa ympäristöä kohtuuttomasti, siksi pasifistisimmat pihvit valmistetaan palkokasveista.

Kaksi syksyistä risottoa kaurasta »

Syksyllä metsät ovat täynnä sieniä ja kesäkurpitsaakin on paljon saatavilla. Molempia kannattaa syödä, jos on mahdollisuus