- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Keittoa kaikille
Liemi
1 ltr vettä
Situunaruohoa (tuoretta tai kuivattua)
limenlehtiä (jos ei ole, niin pieni määrä limemehua sopii myös, tai ihan hyvää tästä tulee ilmankin)
0,5 dl soijakastiketta
valkosipulinkynsi
yrttejä (esimerkiksi oregano, basilika, meirami, persilja), tuoreena pieni oksa jokaista, kuivattuna noin teelusikalinen)
pieni sipuli
Höysteet
300 gr edamame-papuja (löytyvät yleensä aasialaisia elintarvikkeita myyvien kauppojen pakastealtaasta, mutta tarvittaessa voi korvata vaikka herneillä.
Pari kourallista kuivattuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
300 grammaa nuudeleita
200 grammaa ituja
500 gr kaalia (paras on kurttukaali tai lehtikaali, mutta lopulta mikä tahansa kaali kelpaa) öljyä paistamiseen
400 gr tofua
kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja puolita ne. Laita kaikki liemen ainekset isoon kattilaan kiehumaan ensin. Liemi toimii hyvin, vaikka ehtisit juuri keittää sitä hetkisen, mutta paranee pitkällä keittämisellä. Anna siis liemen kiehua hiljalleen koko muun ruuanvalmistuksen ajan, miksei kauemminkin, jos et ole kovin nälkäinen vielä.
Pilko kaali ja kypsennä sitä pannulla öljytilkassa kunnes se on pehmeätä. Lorauta päälle pieni tilkka soijakastiketta. Kurttukaali tai lehtikaali kypsyvät varsin nopeasti, keräkaalia joudut paistamaan pidempään. Jos käytät keräkaalia pilko se hyvin ohuiksi suikaleiksi, enintään puoli senttiä leveiksi, muut voi jättää vähän isommiksi.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko tofu ja paista sitä kuumalla pannulla öljytilkassa. Lisää päälle loraus soijakastiketta ja paista tofua, kunnes siihen tulee rapea paistopinta.
Laita kaikki höysteet tarjolle kulhoihin ja kutsu kaverit pöytään. Tuo sen jälkeen vielä liemi tarjolle. Keitto kasataan niin, että jokainen lusikoi lautaselle sopivat höysteet ja kauhoo kattilasta sopivasti lientä päälle.