Naattipesto

Kirjoittaja:

Syksyllä on satokausi parhaimmillaan ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.

  • noin seitsemän pienen porkkanan naatit
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl merisuolaa

Liota pähkinöitä vedessä niin kauan kuin ehdit, kuitenkin enintään vuorokauden ajan. Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset toisiinsa sauvasekoittimella niin, että niistä tulee tasaista tahnaa ja tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. Jos et syö pestoa kerralla, säilytä sitä jääkaapissa öljykerroksella peitettynä esimerkiksi pienessä lasipurkissa.

Cashew-pähkinöitä ja naatteja

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Arkinen seitan ja perunamuussi »

Perunat ovat oikein ekologista ruokaa verrattuna melkein mihin tahansa ja kasvavatkin varsin helposti, niiden sisältämä proteiini on hyvälaatuista ja niille kovin harvat ovat allergisia. Minusta henkilökohtaisesti niissä on vain yksi ongelma, ne eivät ole kovin herkullisia. Tämä ongelma on vältettävissä perunamuussissa, sillä perunamuussi on herkullista.

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?

Keittoa kaikille »

Tämä keitto kasataan suoraan lautasille, joten jokainen syöjä voi valita omat suosikkitäytteensä. Makoisa liemi paranee pitkällä keittämisellä tai seuraavan päivän tähteiden syöntiin.