Aihe: Afganistan

Mitä kuuluu nyt Sadiq Bahrooz? »

Pax tapasi Sadiqin uudelleen heinäkuussa ja kysyi häneltä tuoreita kuulumisia. Sadiqilla oli monenlaisia uutisia kerrottavanaan.

Hengissä selviytyminen on oikeutemme - Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus Rautatientorilla »

Rautatientorin kupeessa olevissa teltoissa vierasta tervehditään. Teetä, kahvia ja pientä purtavaa on tarjolla kukin koristellulla tiskillä. Telttojen ympärillä on viirejä, joihin on kirjoitettu tervehdyksiä ja iskulauseita usealla kielellä. Viesti niissä on sama: oikeus ihmisarvoiseen ja turvalliseen elämään kuuluu jokaiselle.

Karkotuksia vaaralliseen Afganistaniin »

EU ja Afganistan ovat saaneet aikaan palautussopimuksen, jonka nojalla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet afganistanilaiset voidaan heidän henkilökohtaisesta tilanteestaan riippumatta palauttaa vaaralliseen ja sodan runtelemaan kotimaahansa.

Maamiinojen uhrimäärä kasvoi viime vuonna 75 prosenttia »

Viime vuonna päivittäin keskimäärin 18 ihmistä kuoli tai haavoittui maamiinan tai muun sodassa käytetyn räjähdejäämän vuoksi. Määrä on kasvanut 75 prosenttia edellisvuodesta ja on korkein kymmeneen vuoteen, käy ilmi tuoreesta maamiinaraportista.

Pakolaiskriisin todelliset syylliset »

Pakolaisina Suomeen tulleiden vanhempien lapsi Idil Tekin kirjoittaa pakolaiskriisistä ja suomalaisesta rasismista.

Sotarikolliset kisaavat Afganistanin presidentinvaaleissa »

Afganistanissa on tarkoitus järjestää presidentinvaalit huhtikuussa 2014. Monilla ehdokkailla on taustallaan sotarikoksia menneiltä vuosikymmeniltä.

Afganistanin rauhanseminaari etsi avaimia parempaan tulevaisuuteen »

Suomessa asuvien afgaanien ja Afganistanin parissa työtä tekevien suomalaisten kansalaisjärjestöjen edustajia kokoontui marraskuun lopulla ensimmäistä kertaa Suomen Rauhanliiton ja Safer Globe Finlandin järjestämään seminaariin pohtimaan keinoja Afganistanin auttamiseksi. Liki 40-henkinen osanottajajoukko kehitti lukuisia ideoita rauhanrakentamiseen ja samalla myös kotouttamiseen liittyen.

Sota/Afganistan linssin läpi »

Afganistan-dokumentit maalailevat kuvia sotilaiden mielenmaisemasta. Näyttävätkö ne sen, mitä sotilaat kokevat, ja onko tämä edes mahdollista?

/

Ohjukset eivät uhkaa Eurooppaa »

 

Nato ryhtyy rakentamaan omaa ohjuspuolustusjärjestelmäänsä, ja Afganistanissa viivytään ainakin vuoteen 2014, päätti Nato huippukokouksessaan. Miten käy ydinaseriisunnan, jos ohjuspuolustusinto päinvastoin lisää valmiutta panostaa asearsenaaliin?

Miksi Suomi on Afganistanissa? »

data-cke-saved-src=/files/kuvat/akaappaus_La____nsi-Savo_-lehdesta_____7_10_.jpg

Suomessa ei ole keskusteltu mistään muusta rauhanturvaoperaatiosta niin paljon kuin Afganistanista. Nyt keskusteluun haluavat osallistuvat myös sotilaallisesta kriisinhallinnasta vastaavat puolustusvoimat ja ulkoministeriö, jotka kiertävät Suomea kertomassa Miksi Suomi on Afganistanissa? Kysymysmerkki lauseen lopussa näyttää kyllä tarkoittavan, että he eivät itsekään tiedä, vaan joutuvat kysymään yleisöltä.

Pages

Subscribe to Aihe: Afganistan