- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Kurpitsapiirakka
Kurpitsat ovat juuri nyt parhaimmillaan ja kaupoista löytyy vielä vähän aikaa hyvä valikoima lähellä ja avomaalla kasvaneita kurpitsoja. Kurpitsa on monikäyttöinen ja herkullinen. Jos kurpitsa on ennestään tuntematon raaka-aine, juuri kurpitsapiirakka on helpoin tapa tutustua siihen. Tämä resepti toimii myös halloweenin yhteydessä mahdollisesti ylimääräiseksi jääneiden kaiverrusjäänteiden käyttöön (ensi vuonna).
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
2 tl sokeria
1 tl kanelia tai maustepippuria
1/2 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
Täyte
5 dl kurpitsaa soseutettuna
1 prk pehmeätä tofua
1 dl soijamaitoa (muukin maito tai kasvimaito sopii)
2 dl fariinisokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl kanelia
1 rkl maustepippuria
1 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
Sekoita jauhot, rasva ja mausteet. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Jos käytät isoa oranssia kurpitsaa, keitä pilkottua kurpitsaa kunnes palat pehmenevät ja soseuta kurpitsa, ja lisää pari ruokalusikallista sokeria enemmän kuin ohjeessa sanotaan. Jos käytät pehmeämpää kurpitsaa voit siirtyä suoraan kurpitsan soseutukseen. Esimerkiksi myskikurpitsat ehtivät kypsyä uunissakin.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Tarjoile kurpitsapiirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.