- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Tiina Hallman muistoissamme
Sadankomitean entinen pitkäaikainen varapuheenjohtaja ja Sadankomitean historiikinkirjoittaja Kristiina Hallman, Tiina, menehtyi syyskuussa.
Tiina oli taloustoimittaja ja teki pitkän uran Kauppalehdessä. Hän toimi taloustoimittajien yhdistyksen puheenjohtajana, oli kahden ihanan tyttären äiti, vankka tuki perheelleen, ystäville ja heidän nuorilleen elämän eri tilanteissa.
Tiina oli 80-luvun rauhanliikkeen merkittäviä aktiiveja. Hän löysi tiensä rauhanliikkeeseen ja maailman parannukseen nuorena oman hyvin rationalistisen maailmankatsomuksen perusteella, vaikka ei varsinaisesti tullut perinteisistä rauhanliikeympyröistä.
Tiina vastusti militarismia kaikilla tasoilla, oli tiukka ihmisoikeuksien ja demokratian puolustaja, mutta ei koskaan mennyt lauman mukana, vaan järkeili itse oman oikeudentuntonsa mukaisen kantansa. Nuorena Tiina toimi Kokoomusnuorissa, mutta ei jatkanut enää myöhemmin puoluetoiminnassa. Kansalaisjärjestövaikuttaminen olisi varmasti ollut hänelle puolueita läheisempi toiminnan kanava. Toimittajuus oli kuitenkin hänen ensisijainen identiteettinsä ja veti pidemmän korren elämäntyössä.
Tiinalla oli kirjava joukko eritaustaisia ystäviä ja hänen keittiönsä ja olohuoneensa pöytien äärellä aikanaan Hesperiankadulla ja myöhemmin Mannerheimintiellä käytiin kiihkeitä debatteja asioista ja yhteiskunnallisista ilmiöistä intohimolla ja uteliaisuudella ihmiselämän ja yhteiskunnallisten mekanismien kummallisuuksista. Keskustelut käytiin aina ilman leimakirveitä ja änkyröintiä. Tiina etsi rationaalista ja pragmaattista ratkaisua silloinkin, kun ympärillä mentiin tunteella.
Tiinan kirjoittama Sadankomitean historiikki, Tottelisinko, julkaistiin 1986. Tottelisinko on teos, jossa faktat ovat paikallaan ja jossa käydään läpi 60-lukulaisen rauhanjärjestön syntyä ja ensimmäisten vuosikymmenten välillä turbulenttejakin aikoja, ilman sentimentaalisuutta.
Melkein vahingossa löytynyt syöpä oli suuri järkytys, jota vastaan Tiina ja lääketiede ehtivät tapella lähes pari vuotta. Silti lopulta kuolema tuli yllättäen, liian varhain vaikka kesää ja elämää olisi ollut niin paljon jäljellä. Yhteisiä hetkiä, keskusteluja, naurua, viisaita neuvoja ja tukea jää moni kaipaamaan. Tiina oli monelle meistä järjen ääni hullussa maailmassa.