Sienipasta

Kirjoittaja:

Oikeastaan sienipastaa kannattaisi syödä syksyllä sieniaikaan, mutta se sopii hyvin myös kevätruuaksi, erityisesti jos kaapista löytyy vielä kuivattuja sieniä edelliseltä tai joltain menneeltä syksyltä. Myös kotiviljellyt sienet voivat olla erinomaisia myös tähän aikaan vuodesta, eikä niiden kuivaaminen ole tarpeen. Jos sienet eivät ole kuivia reseptin alussa ne kannattaa käsitellä ensin kuumalla pannulla kiehuttamalla niistä ylimääräinen neste pois ja sen jälkeen edetä reseptissä normaalisti. Tällöin lopputulos on hiukan kosteampi, mutta ero ei ole kovin suuri.

Sienipasta
4 kourallista kuivattuja sieniä
1 iso sipuli
2 dl kaurakermaa
1 keskikokoinen tai kaksi pientä kesäkurpitsaa
1 tl mustapippuria
2 lorausta öljyä
vähän suolaa
500 grammaa pastaa

Pilko sipuli ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia öljyssä ja lisää joukkoon murskatut sienet ja kesäkurpitsan palaset ja anna paistua kunnes kesäkurpitsa on muuttunut vähän muhjuiseksi. Laita pasta kiehumaan. Lisää joukkoon kaurakerma, mustapippuri ja suola ja anna hautua kannen alla lempeällä lämmöllä. Kun pasta on kypsää on kastike valmis. Yhdistä kastike keitettyyn pastaan ja tarjoile.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Naattipesto »

Syksyllä on satokausi ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?

Keittoa kaikille »

Tämä keitto kasataan suoraan lautasille, joten jokainen syöjä voi valita omat suosikkitäytteensä. Makoisa liemi paranee pitkällä keittämisellä tai seuraavan päivän tähteiden syöntiin.