- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Sienipasta
Oikeastaan sienipastaa kannattaisi syödä syksyllä sieniaikaan, mutta se sopii hyvin myös kevätruuaksi, erityisesti jos kaapista löytyy vielä kuivattuja sieniä edelliseltä tai joltain menneeltä syksyltä. Myös kotiviljellyt sienet voivat olla erinomaisia myös tähän aikaan vuodesta, eikä niiden kuivaaminen ole tarpeen. Jos sienet eivät ole kuivia reseptin alussa ne kannattaa käsitellä ensin kuumalla pannulla kiehuttamalla niistä ylimääräinen neste pois ja sen jälkeen edetä reseptissä normaalisti. Tällöin lopputulos on hiukan kosteampi, mutta ero ei ole kovin suuri.
Sienipasta
4 kourallista kuivattuja sieniä
1 iso sipuli
2 dl kaurakermaa
1 keskikokoinen tai kaksi pientä kesäkurpitsaa
1 tl mustapippuria
2 lorausta öljyä
vähän suolaa
500 grammaa pastaa
Pilko sipuli ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia öljyssä ja lisää joukkoon murskatut sienet ja kesäkurpitsan palaset ja anna paistua kunnes kesäkurpitsa on muuttunut vähän muhjuiseksi. Laita pasta kiehumaan. Lisää joukkoon kaurakerma, mustapippuri ja suola ja anna hautua kannen alla lempeällä lämmöllä. Kun pasta on kypsää on kastike valmis. Yhdistä kastike keitettyyn pastaan ja tarjoile.