- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Hae mukaan rauhanlähettiläs-koulutukseen!
Rauhanjärjestö Sadankomitea järjestää vuonna 2018 rauhanlähettiläs-koulutuksen, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa ja osaamista rauhantyöhön ja globaalien turvallisuuspoliittisten haasteiden ymmärtämiseen. Koulutukseen haetaan erilaisista taustoista tulevia 18–29-vuotiaita osallistujia. Mukaan haetaan täyttämällä hakulomake Sadankomitean nettisivuilla.
Rauhanlähettiläs-koulutuksen teemana on asevarustelu ja aseidenriisunta, ja vuoden aikana perehdytään monipuolisesti kestävän rauhan perusteisiin, rauhantyön periaatteisiin, asevarustelun aiheuttamiin haasteisiin ja aseidenriisuntatyön mahdollisuuksiin ja muotoihin. Lisäksi osallistujia autetaan löytämään itselleen mielekäs tapa edistää rauhaa elämässään. Kouluttajina toimii rauhankysymysten asiantuntijoita, jotka toimivat esimerkiksi kansalaisjärjestöissä, tutkijoina, viranomaisina ja päättäjinä.
Koulutuksen tapaamiskertoja järjestetään yhteensä vuoden 2018 aikana neljä ja ne pidetään Helsingissä. Koulutukset järjestetään perjantaipäivinä ja niiden yhteydessä osallistujille tarjotaan lämmin ateria. Osallistujilta peritään koulutuksesta 50 euron osallistujamaksu. Sadankomitea korvaa osallistujien matkakulut Suomessa halvimman joukkoliikennevälineen mukaan 10 euroa ylittävältä osalta. Osallistujat saavat koulutuksen päätteeksi rauhanlähettiläs-todistuksen.
Jos kiinnostuit, täytä hakulomake Sadankomitean sivuilla. Osallistujien valinnassa painotetaan ennen kaikkea hakijoiden motivaatiota ja sitoutumista koulutukseen.
Koulutuspäivät ja -teemat:
20.4. klo 10–17 I Kestävä rauha ja turvallisuus
Ensimmäisenä koulutuspäivänä osallistujat perehtyvät kestävän rauhan ja turvallisuuden perusteisiin sekä rauhantyön periaatteisiin. Koulutuspäivän aikana käsitellään esimerkiksi kestävän rauhan rakennusaineksia ja konfliktien juurisyitä, rauhanliikkeen historiaa ja nykytoimintaa sekä väkivallattomuutta keinona edistää rauhaa.
18.5. klo 10–17 II Asevarustelu ja asevalvonta
Toisena koulutuspäivänä pureudutaan asevarustelun logiikkaan sekä asevalvonnan muotoihin. Päivän aikana käsitellään sitä, miksi ja miten aseistaudutaan ja kuinka asevarustelua pyritään hillitsemään asevalvonnan keinoin. Osallistujat kuulevat viranomaisten ja päättäjien roolista asevalvonnassa ja keskustelevat heidän kanssaan asevalvonnan haasteista ja tulevaisuuden näkymistä.
14.9. klo 10–17 III Aseidenriisunnan erityiskysymykset ja edistämiskeinot
Kolmantena koulutuspäivänä syvennytään asevalvonnan ja aseidenriisunnan erityiskysymyksiin kuten asekauppaan ja pienaseisiin, ydinaseisiin, autonomisiin asejärjestelmiin ja rypäleaseisiin. Päivän aikana perehdytään erityisesti keinoihin edistää aseidenriisuntaa ja esitellään erilaisia vaikuttamistyön ja kampanjoinnin muotoja. Osallistujat myös suunnittelevat omat kampanjaideansa ennalta sovituista aseidenriisuntakysymyksistä.
19.10. klo 10–17 IV Minä rauhanlähettiläänä
Viimeisenä koulutuspäivänä keskitytään erilaisiin rauhantyön ura- ja vapaaehtoistyömahdollisuuksiin ja kuullaan rauhantyötä eri aloilla tekevien työstä. Lisäksi päivän aikana keskustellaan rauhanlähettiläiden omista suunnitelmista rauhantyön suhteen. Tavoitteena on, että jokaiselle rauhanlähettiläälle löydetään mielekäs tapa edistää rauhaa omassa elämässään.
Lisätietoja koulutuksesta saa Sadankomiteasta Järjestökoordinaattori Minna Vähäsalolta. Hänet tavoittaa osoitteella minna.vahasalo (a) sadankomitea.fi tai puhelimitse 040 167 96 60 maanantaista keskiviikkoon kello 11–17.