Mantelikeksit

Kirjoittaja:

Mantelikeksit

1,5 dl kikherneiden säilyketölkin lientä (noin yhden tölkin liemi)
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
3 dl mantelijauhoa

Vatkaa liemi kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sulanut ja vaahto on kovaa. Kääntele sen jälkeen joukkoon mantelijauho varoen rikkomasta aiemmin syntyneen vaahdon kuplia. Pursota (tai annostele lusikalla) taikina pieniksi kekseiksi leivinpaperin päälle ja paista noin tunnin verran 100 asteessa.

Jos olet oikein taitava ja viitseliäs henkilö, voit myös laittaa keksin pohjaan esimerkiksi paksua vadelmahilloa ja asettaa siihen toisen keksin alapuoli hilloa vasten. Näin olet valmistanut macaron-keksejä. Aromaan koekeittiössä tätä ei ehditty tehdä, mutta täytereseptejä saatetaan tarjoilla myöhemmin.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Naattipesto »

Syksyllä on satokausi ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?

Keittoa kaikille »

Tämä keitto kasataan suoraan lautasille, joten jokainen syöjä voi valita omat suosikkitäytteensä. Makoisa liemi paranee pitkällä keittämisellä tai seuraavan päivän tähteiden syöntiin.