Härkäpapu-kesäkurpitsapihvit

Kirjoittaja:

Pienehkö kesäkurpitsa (tai osa isommasta) TAI pari porkkanaa

2 sipulia

2 dl härkäpapurouhetta

3 dl kikhernejauhoa

1 dl auringonkukansiemeniä

3 dl vettä

1 tl maustepippuria

1 tl paprikajauhetta (savupaprika käy hyvin)

2 tl yrttisuolaa

Laita auringonkukansiemenet likoamaan veteen, heti kun päätät valmistaa pihvejä. Paras liotusaika on noin vuorokausi, mutta vartinkin liotuksesta on hyötyä maun, rakenteen ja ravintoarvojen kannalta. Raasta kesäkurpitsa tai porkkanat ja pilko sipuli niin pieneksi kuin viitsit, aina parempi mitä pienempää silppu on. Sekoita silput toisiinsa.

Sekoita kuivat aineet toisiinsa kulhossa ja kun ne ovat hyvin sekaisin, sekoita joukkoon vesi, liotetut siemenet ja kesäkurpitsasipuliseos. Anna tekeytyä ainakin puoli tuntia ja paista runsaassa öljyssä pihveiksi vaikka lettupannulla. Tarjoile esimerkiksi perunamuussin kanssa tai hampurilaisissa.

Kesäkurpitsoja. Kuva: Clyde Robinson

 Kuva: Clyde Robinson

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Naattipesto »

Syksyllä on satokausi ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?

Keittoa kaikille »

Tämä keitto kasataan suoraan lautasille, joten jokainen syöjä voi valita omat suosikkitäytteensä. Makoisa liemi paranee pitkällä keittämisellä tai seuraavan päivän tähteiden syöntiin.